Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ



Αγαπητοί μου,
Οι δάσκαλοι όταν  αντιμετωπίζουν «δύσκολα» παιδιά αναρωτιούνται: «άραγε σε τι οικογενειακές συνθήκες μεγαλώνουν;»  
Οι επιστήμες που ασχολούνται με την αγωγή των παιδιών,  αναγνωρίζουν την καίρια επίδραση της οικογένειας στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών. 
Οι Ιερείς  αισθάνονται λύπη όταν εντοπίζουν την άγνοια που έχουν τα παιδιά για την Εκκλησία και τον Θεό. Ακόμα συγκλονίζονται όταν μαθαίνουν για την διάσταση στις σχέσεις πολλών ζευγαριών που μπορεί να ζουν στο ίδιο σπίτι αλλά βιώνουν παράλληλες μοναξιές.  
Η κοινωνία θωρεί πως για όλα, (θετικά και αρνητικά), ευθύνεται η οικογένεια. Το πρώτο κύτταρο ζωής και διαπαιδαγώγησης του παιδιού. Και δεν έχει άδικο.
Όμως ποιος μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια, ποιος μπορεί να την προστατεύσει από τις τόσες διαλυτικές επιδράσεις που δέχεται καθημερινά; Αυτό θα παραμένει πάντα ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί βιωματικά, μόνο, εντός του σώματος της Εκκλησίας. Η ιερά Μητρόπολη Ρόδου με πολλή αγάπη και κατανόηση στις αγωνίες και τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας δεν αρκείται μόνο σε διαπιστώσεις αλλά καταθέτει ουσιαστικά και με δράσεις την αμέριστη συμπαράσταση της στο θεσμό της οικογένειας.
Μία από τις δράσεις της για την πνευματική και ψυχοσωματική θωράκιση  της οικογένειας, αποτελεί η πρωτοβουλία της να ιδρύσει και να συνεχίσει με κάθε κόστος, την λειτουργία της Σχολής Γονέων. Με προσεκτικά επιλεγμένους ομιλητές καταπιάνεται με επίκαιρα και φλέγοντα θέματα που αφορούν την οικογένεια και τα πρόσωπα που την συναποτελούν.
 Ευελπιστούμε και φέτος στην δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή. Όχι μόνο να έλθετε στις ομιλίες της Σχολής Γονέων αλλά και να ενημερώσετε ο καθένας από ένα φίλο, από ένα γνωστό ζευγάρι. Μπορεί αυτό να είναι το καλύτερο δώρο που τους προσφέρατε ποτέ. Μπορεί αυτό που θα ακούσουν να γίνει η αφορμή να βελτιώσουν την σχέση τους ή ακόμη να διασωθεί η σχέση τους. Μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μία χαρούμενη και ευτυχισμένη οικογένεια. Και αυτό θα το χρωστάνε σε εσάς.
Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Ροδίνι» στις 8:00 το απόγευμα. Ο  πατήρ Γεώργιος Δορμπαράκης συγγραφέας πολλών βιβλίων που αφορούν την οικογένεια θα μας μιλήσει με θέμα : «Προτάσεις για την συζυγική ενότητα» , και η πρεσβυτέρα Σοφία Δορμπαράκη, φιλόλογος,  με θέμα : «Τι θέλουν τα παιδιά από τους γονείς τους;». Θέματα που αφορούν ουσιαστικά και πρακτικά την λειτουργία της κάθε οικογένειας. Πάντα δε δίνεται η δυνατότητα για ερωτήσεις και συζήτηση.  
Ως ποιμένας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου γνωρίζοντας την θετική επίδραση της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως μας,  προτρέπω όλους τους φίλτατους ιερείς μετά των οικογενειών τους καθώς και το ευσεβές πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας, κυρίως τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της.
Μετ’ ευχών
 Ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου